Over ons

De werkgroep internet kerkdiensten was een onderdeel van de stichting GvGroningen. Deze stichting is als commissie begonnen in oktober 1998. De commissie hield zich eerst alleen bezig met het ontwikkelen van de website www.gvgroningen.nl. Daarop werd informatie gegeven over de verschillende Gereformeerd vrijgemaakte kerken van Groningen, Haren, Hoogkerk en Helpman.

Op 20 juni 1999 werd door deze commissie de eerste internetkerkdienst (met beeld en geluid) in Nederland uitgezonden. Op die dag bezochten 1287 mensen onze site. Na de nodige geldelijke middelen te hebben verworven zijn we vanaf 18 juni 2000 begonnen met wekelijkse uitzendingen.

Sindsdien zenden we wekelijks een kerkdienst uit vanuit de meewerkende kerken te weten: Groningen Noord, Groningen West, Groningen Zuid, Groningen Oost, Groningen Noord-West, Haren, Helpman, Hoogkerk, Onnen, Zuidwolde en Wetsinge-Sauwerd.

In september 2001 is er samenwerking met de stichting de Luisterpost|Bralectah opgezet. Zij hebben geholpen met het aanschaffen van apparatuur en het gebruik van de reportagewagen en wij helpen hen met het uitzenden van live evenementen.

Vanaf 1 januari 2012 is de verantwoordelijkheid van de opnames overgedragen naar stichting De Luisterpost|Bralectah.

De laatste opname was op 29 september 2013.